Schimbarea cu blândețe sau reîntoarcerea la natura noastră umană

Așa cum omida crede că este doar o omidă pâna când se transformă în fluture și înțelege că este un fluture abia după metamorfoză, așa și omul se vede limitat și prins în propriul destin, incapabil să schimbe ceva: „Așa sunt eu și nu mă pot schimba!”. Omul își pune singur frâne și spune „Eu știu!” nelăsând să se transforme în ceea ce îi este menit să fie: ființă umană.

Tabăra de la Gura Humorului este o mână întinsă celor care cred, doresc și pot mai mult decât să își trăiască viața ca o omidă, prinsă în propriul cocon construit cu grijă.

Transformarea începe blând integrând hrană proaspătă, pregătită ținând cont de principiile alimentației Ayurvedice, care să învigoreze și să energizeze fizicul obosit din interiorul coconului.

Apoi se completează cu Asane menite să stimuleze corpul fizic și să calmeze mintea agitată. Odată mintea liniștită putem avea acces la ceea ce Dumnezeu a pus în fiecare dintre noi: iubire – pentru propria ființă și pentru tot ceea ce ne înconjoară. Odată descoperită și gustată această putere interioară începe cu adevărat Aventura Vieții Noastre.

Îndrumătorul și liantul dintre toate acestea este Tara, Maestru Yoga acreditat de Yoga Alliance Internațional și Maestru Munay Ki, care prin practica sa de peste 15 de ani, îndrumă cu blândețe, într-o manieră personalizată, omul în drumul său de transformare.

Când omul se armonizează fizic, mental și emoțional, adoptând o metodă de transformare holistică, schimbarea este de durată și continuând acasă cele învățate se asigură stabilitatea interioară și păstrarea darului primit, pentru întreaga viață.

Carapacea crisalidei se crapă și fluturele își întinde picioarele și antenele afară din carapace. De îndată ce picioarele sunt suficient de puternice, fluturele se târăște afară din carapace. Deocamdată corpul lui este moale și zbârcit, dar toate organele sunt complet dezvoltate. Soarele îi usucă aripile și fluturele le întinde pentru prima dată!