tara

Florina Axente este profesor doctor în Biologie, domeniul de aprofundare Genetică. Formarea ştiinţifică riguroasă la Univ. „Al.I.Cuza” din Iaşi i-a permis să cunoască natura umană, nu doar din punct de vedere psihologic.

Calităţile reale necesare unui terapeut s-au manifestat din copilărie, dar timp de 20 de ani a ales să parcurgă procesul de autocunoaştere şi autovindecare, care a condus-o la abordarea Fiinţei umane în maniera integratoare – trup, minte, suflet, energie.

Îndrumătorii săi au fost d.na Ana Pricop, Yogacharya Mario Sorin Vasilescu, Vishnu-Maestrul Şcolii de Krya yoga din Rishikesh, India.

A primit iniţieri şi învăţături de la Dalai Lama, în cadrul stagiului de 2 săptămâni petrecut în Leh, Ladakh [micul Tibet] şi de la Drikung Kagyu Kyabgon Rinpoche, conducătorul liniei tibetane Drikung -Centrul pentru Studii Tibetane şi Himalayene din Dehradun, India. În timpul celor trei călătorii în India a stat un timp într-o mănăstire tibetană, asimilând puritatea vieţii simple, trăită în adevăr şi compasiune faţă de ceilalţi.

Din 1999 practică yoga în cadrul Grupului Naţional de Studiu şi Practică Yoga, coordonat de Yogacharya Mario Sorin Vasilescu. Din 2004 a devenit instructor, ghidând filiala din Iaşi a GNSPY.

Aprofundarea studiilor în India, i-a adus gradul de Maestru de yoga, acreditat de Yoga Alliance International şi numele de iniţiere Tara.

Din topirea interioară a tuturor experienţelor parcurse a creat propria sa experienţă de lucru – Calea acţiunii intuitive. Aceasta i-a facilitat rezultate remarcabile în lucrul cu semenii în cadrul taberelor, cursurilor intensive de 1-2 zile, consilierii individuale sau cursurilor săptămânale.

A creat programe terapeutice sau de dezvoltare personală care se adresează managerilor [prin metoda Kai Zen], grupurilor de lucru din diverse domenii, relaţiilor de cuplu, relaţiilor părinţi – copii etc.